Petrovay Gyrgy Katolikus ltalnos Iskola

2019. jnius
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
2019. június 25. kedd,
Vilmos napja van

Egri Fegyhzmegye
tehetsg.hu


tehetsg.hu

nka.hu
Petrovay Gyrgy Katolikus ltalnos Iskola, Alapfok Mvszeti Iskola, voda
5065 Nagykr Rkczi t 22-24.
Tel: 56/494-011; fax:56/543-028     E-mail: petrovaykataltisk@gmail.comEFOP-1.8.5-17-2017-00122 - Menő menza Nagykrűben - Nyilvnossg - Projekt sszefoglal

 

MENŐ MENZA NAGYKÖRŰBEN

 

A Nagykörűi Gyermekekért Alapítvány 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy kétéves, egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő szemléletformáló program megvalósítására, a nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola együttműködésével.

 

A kedvezményezett neve: Nagykörűi Gyermekekért Alapítvány

 

A projekt címe: Menő menza Nagykörűben

A szerződött támogatás összege: 20 millió Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.01.

 

A projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00122

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Projektünkben nagykörűi gyerekek és családtagjaik egészséges étkezést népszerűsítő, szemléletformáló programokon vehetnek részt. Projektünk elsődleges célja az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkeztetésben résztvevők szemléletformálása, valamint a nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola étkeztetési körülményeinek javítása.

 

 

E célok elérése érdekében projektünkben az alábbi tevékenységeket valósítjuk megaz általános iskolában:

 

1. Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében:

a) a mindennapos táplálkozásiszokások felmérése kérdőíves módszerrel A felmérésbe az általános iskola tanulóit és az óvodába járó kisgyermekeket is bevonjuk.

b) a kérdőívekdietetikus/táplálkozástudományi szakember által történő kiértékelése A felmérés eredményéről a szülőket is tájékoztatjuk, valamint a dietetikus általkészített személyre szabott ajánlást is rendelkezésükre bocsájtjuk.

c)dietetikai szaktanácsadás/konzultáció valamint csoportfoglalkozás biztosítása:

Az alkalmazott dietetikus havi 1 alkalommal csoportfoglalkozást tart a bevont gyerekeknek és szüleinek és heti 1 alkalommal szaktanácsadást aszülőknek, pedagógusoknak, közétkeztetésben dolgozó kollégáknak.

d) A köznevelésben részt vevő gyermekek egészséges táplálkozássalkapcsolatos ismereteinek bővítése, egészségkultúrájuk fejlesztése dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember szakmai irányításávalelőadások, iskolai foglalkozások keretében. Nagykörű híres gyümölcsét, a cseresznyét is megismertetjük a gyerekekkel, valamint a hozzá kapcsolódórendezvénysorozatba („Virágzástól befőzésig”) is bekapcsolódnak. Főzőszakkört vezetünk be. Egészségnapokat és sportnapokat szervezünk. Sajátreceptkönyvet készítünk.

 

2. Ivókút létrehozása, vagy egyéb ivóvízvételi hely (pl. ballon, szűrőberendezés) létrehozása és folyamatos biztosítása aprojekt teljes időszaka alatt.

 

3. Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében:

a) tájékoztatónapok gyermekek és családjaik számára (pl. ételkóstolás a szülők számára) tevékenység kapcsán tájékoztató napokat szervezünk a gyerekeknek,szülőknek, ahol egészséges ételek bemutatója is vár rájuk. Rendhagyó órákat tartunk dietetikus és védőnő vezetésével. Filmvetítést szervezünk,ellátogatunk egy pékségbe (egészséges péksütemények készítésének titkait kutatjuk). Évi 2 egészségnapot szervezünk (Nagy befőzésnap,Sportnap, sportolók meghívásával). Teaházat szervezünk.

b) főzőversenyek szervezése tevékenységhez kapcsolódóan gyermek szakácsfőzőversenyt, osztályok közötti főzőversenyt és anya-lánya főzőversenyt szervezünk az egészségnapok és a szakkör keretei között is.

c) azegészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok szervezése közismert személyiségek segítségével tevékenység keretein belül számosprogramot tervezünk (pl. SlowFood előadást a mozgalom helyi vezetőjével, helyi kötődő termények, termékek, élelmiszerek, ételek, közismertszemélyiségekkel közös főzés, „kólatemetés”, előadást, rajzpályázatot, kóstoló játékokat, „hogyan készül” előadássorozatot szervezünk)

d) az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó, azt ösztönző – akár dekorációs – eszközök használata, valamint az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos

információk megjelenítése (pl. plakátok, poszterek).

 

4. Közvetlenül az iskolaiétkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében:

a) az étkezéshez szükségesedények beszerzése

b) azétkezéshez kapcsolódó bútorzat, vagy eszközök fejlesztése az étkezőkben

c) Tankert (iskolai fűszerkert) létrehozása,és/vagy a projekt megvalósítás teljes időtartama alatt fenntartása és gondozása. A tankertben szeretnénk magokat ültetni, palántázni.

 

További tevékenységek:

1. Tankonyha létrehozása és berendezése (az ahhoz szükséges eszközök ésberendezések beszerzése) A tevékenységhez kapcsolódóan egy jól felszerelt tankonyhát szeretnénk létrehozni a fent leírt célokhoz kapcsolódva.

2.Gyümölcskínáló és/vagy salátabár szolgáltatás biztosítása: Gyümölcskínálót, vitaminszigetet tervezünk létrehozni.

 

Hatrtalanul

Petrovay Gyrgy Katolikus ltalnos Iskola, AMI, voda s Szent Gellrt Katolikus ltalnos Iskola tagintzmnye

HATRTALANUL plyzati program

HATRTALANUL 2017. "Nagyjaink nyomban"
HAT-17-01-2017-00118 sz. plyzat
VIDEO
KPEK
Facebook link


HATRTALANUL 2016. "Ezer ves mltunk trtnelmi emlkei s termszeti Kincsei Erdlyben"
HAT-16-01-0726 sz. plyzat
VIDEO
KPEK
Facebook link


HATRTALANUL 2015. "ERDLY NPMVSZETE"
HAT-15-05-0703 sz. plyzat
VIDEO
KPEK
Facebook link
tinapl 2015

Hatrtalanul
Copyright © Petrovay Gyrgy Katolikus ltalnos Iskola s Alapfok Mvszetoktatsi Intzmny, voda 2019 | web:KataPorta.net